Mijn Italiaanse likeurtjes zijn bereid met de beste citroenen en de beste sinaasappels uit de regio rond Napels: Amalfi, Battipaglia, Sorrento en Torre del Greco. Vandaag besteld, morgen in huis. Gratis verzending!

Monella Liquori is een feit!

Gepubliceerd op 15 november 2018 om 20:58

Monella Liquori is een feit! Door een aantal wijzigingen in mijn Likeurmeisjes te hebben doorgevoerd, is Monella Liquori tot stand gekomen. Likeurmeisjes is de bedrijfsnaam van mijn lijn huisgemaakte likeurs die worden gemaakt met vers fruit op basis van Italiaanse receptuur. De likeurs die onder die naam worden gemaakt zijn: aardbei, chocolade, Limoncello, kaneel en sinaasappellikeur. Oorspronkelijk is Likeurmeisjes opgezet met Italiaanse smaaknamen,  respectievelijk: Fragolino, Cioccolatino, Limoncello, Cannellino en Arancinetto.

Naamswijziging

Op enig moment kreeg ik daar toch een vreemd gevoel bij. Italiaanse huisgemaakte likeurtjes met een Nederlandse bedrijfsnaam en Italiaanse smaaknamen. Is het een Nederlands of is het een Italiaans product? Daar heb ik verandering in gebracht. In eerste instantie heb ik samen met mijn “consigliere” gepoogd om het logo van Likeurmeisjes in stand te houden. Twee dames die een van een glaasje likeur nippen. Daar is de naam, Liquore delle Signorinelle uitgekomen. Niet uitspreekbaar voor een Nederlander en voor mensen met een andere nationaliteit dan de Italiaanse of mensen die de Italiaanse taal niet machtig zijn.  Daarop dacht ik dat het wel een leuk idee kon zijn om de dames namen te geven, maar ook dat leverde geen voldoening gevende oplossing op. Ik vond het leuk om mijn dames de naam Monelle, meervoud van monella  en Italiaans voor ondeugende meisjes, voor de Italiaanse lijn te geven. Ouders in Italië noemen hun dochters wanneer ze weer eens kattenkwaad hebben uitgehaald, monella, ondeugend meisje.

Die naam zag ik wel zitten, totdat ik ben gaan googelen om te kijken of de naam Monella al was geclaimd. Dat was het geval en op een heel andere manier dan dat ik dacht. Monella is in Italië een erotische film van Tinto Brass. Die naam kon ik mijn mooie klassieke Likeurmeisjes niet geven en ze daarmee geassocieerd laten worden.

Ondeugend meisje

Mijn “consigliere” kwam daarop met het idee om een logo dat ik eerder voor een ander project had laten ontwerpen, op een aantal punten aan te laten passen en voor Monella te gebruiken. Op dat logo staat een sensuele, welgevormde, sexy dame met  - inmiddels- een glas likeur in haar hand. Nu klopte alles en zo is Monella Liquori ontstaan. Een lijn Italiaanse likeurtjes met Italiaanse smaaknamen gemaakt met citrusfruit uit Italië. De citroenen die ik bij Monella gebruik, komen uit Sorrento, daar waar volgens Italianen citroenen vandaar horen te komen om Limoncello mee te maken en de sinaasappels komen van Sicilië. In de zeer nabije toekomst wil ik voor de Fragolino ook aardbeien uit Italië gebruiken. Bij Likeurmeisjes gebruik ik fruit dat vanuit de hele wereld, behalve vanuit Italië, komt.

Net als bij Likeurmeisjes, maak ik de likeurtjes van Monella Liquori met wodka; hierdoor verkrijg je een zwak alcoholische drank onder de 15% wat ideaal is voor mensen die van een delicate alcoholsmaak houden. Voor wie van een sterke alcoholsmaak in zijn/haar mond houdt, zijn mijn dranken niet geschikt. Ook bij Monella maak ik gebruik van vers fruit en natuurlijke ingrediënten, ik maak geen gebruik van smaak- en kleurstoffen of andere toevoegingen. Je proeft de natuur in een glas! Een ander heel belangrijk ingrediënt dat ik aan mijn dranken toevoeg, is AMORE ! Dat proef je duidelijk terug in de smaak en is misschien wel het meest belangrijke ingrediënt!

Laat je verleiden!

Ik nodig je graag uit om mijn website te bekijken en je te laten verleiden door mijn overheerlijke huisgemaakte dranken op basis van vers Italiaans citrusfruit.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.