Mijn Italiaanse likeurtjes zijn bereid met de beste citroenen en de beste sinaasappels uit de regio rond Napels: Amalfi, Battipaglia, Sorrento en Torre del Greco. Vandaag besteld, morgen in huis. Gratis verzending!

De Nederlandse kerstpakketten beurs

Ergens in het najaar vorig jaar raakte ik, in de Intercity direct van Amsterdam Centraal naar Breda, in gesprek met een hele vriendelijke dame. Zij vertelde dat ze naar Breda ging om haar op leeftijd zijnde moeder te bezoeken, wat ze wekelijks op de woensdag deed, en als ik het me goed herinner, meldde ze me dat ze in “de reclassering” had gewerkt. Op haar vraag wat ík in Breda ging doen, vertelde ik haar dat ik met mijn huisgemaakte likeuren op “veroveringstocht” door Nederland was en Breda aandeed om daar delicatessenwinkel eigenaren voor mijn producten te porren. 

Lees meer »

Een korte historie van Limoncello

Volgens La Stampa “strijden” Amalfi, Capri en Sorrento in de regio Campania in Zuid-Italië om de eer Limoncello te hebben “uitgevonden”. Wanneer Limoncello voor het eerst gedronken werd en tijdens welke gelegenheid, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Mensen uit Sorrento beweren dat de drank al begin 1900 in adellijke kringen werd geserveerd na de maaltijd; historici meldden dat de drank door vissers en boeren uit Amalfi tijdens nachtelijke rondes en in de vroege ochtend gedronken werd om hun ledematen warm te houden. Daarnaast bestaat het verhaal dat deze drank begin 1900 is geboren uit een recept  van een oudere dame, Maria Antonia Farace; zij runde op het eiland Capri een pension en onderhield daar een citroen- en sinaasappeltuin.

Lees meer »

Monella Liquori is een feit!

Monella Liquori is een feit! Door een aantal wijzigingen in mijn Likeurmeisjes te hebben doorgevoerd, is Monella Liquori tot stand gekomen. Likeurmeisjes is de bedrijfsnaam van mijn lijn huisgemaakte likeurs die worden gemaakt met vers fruit op basis van Italiaanse receptuur. De likeurs die onder die naam worden gemaakt zijn: aardbei, chocolade, Limoncello, kaneel en sinaasappellikeur. Oorspronkelijk is Likeurmeisjes opgezet met Italiaanse smaaknamen,  respectievelijk: Fragolino, Cioccolatino, Limoncello, Cannellino en Arancinetto.

Lees meer »